Tarieven en vergoedingen Life- & Loopbaancoaching

Tarieven en vergoedingen

Tarieven

Particulier                  : €   100 per uur

ZZP’er                         : €  100 per uur ex BTW

Via/door werkgever : op aanvraag.

 

Mochten genoemde bedragen onoverkomelijk, dan nodig ik je uit om dit bij me aangeven en kunnen we kijken wat er wel mogelijk is.

 

Type Vergoedingen:

 

1: Informeer bij je afdelingshoofd/HRM/Personeel of directeur.

In de meeste organisaties is er een budget vastgesteld voor medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in hun loopbaan.  Vergoeding van kosten van Life- & Loopbaancoaching is een investering die loont! Jij, maar ook je werkgever heeft er profijt van als jij met plezier naar het werk komt, weet wat je nog meer kunt en wilt en goed functioneert zowel thuis als op je werk.

 

2: Verdiep je in de arbeidsvoorwaarden of CAO.

Vitale werknemers zijn van groot belang voor een organisatie. Er zijn steeds meer bedrijven en organisaties die in hun cao of arbeidsvoorwaarden een bijzonder budget hebben opgenomen. Een bijzonder budget is bedoeld voor persoonlijke ontwikkeling. Life- & Loopbaancoaching valt daar ook onder, waardoor je in overleg met je werkgever, dit geld daaraan kunt besteden.

Heb je nog geen budget toegekend gekregen of er om gevraagd? Dan kun je toch alvast kennis komen maken om te kijken of er een klik is met SchipperLifeCoaching.

 

3: Belastingaftrek voor particulieren.

Al jaren is het mogelijk om (loopbaan)coaching af  te trekken als scholing. Sinds 2014 is er een en ander veranderd. De drempel is verlaagd (in 2015 naar € 250,00) en de regels voor ‘studiekosten en scholingsuitgaven’ zijn aangescherpt. Life- & Loopbaancoaching is nog steeds aftrekbaar als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:  het moet gaan om individuele advisering of een leertraject onder begeleiding. Het doel van de coaching moet zijn: verandering van positie of het op peil houden of verhogen van kennis. Het gaat er om dat het bijdraagt aan het verwerven van inkomen.

 

Belangrijk: de gemaakte kosten moeten betaald zijn in het jaar van afname, anders geldt in het nieuwe belastingjaar weer de drempel van € 250,-

 

4: Belastingaftrek voor werkgevers.

Als u werkgever bent en u wilt een werknemer coaching aanbieden dan zijn die kosten via de werkkostenregeling voor u fiscaal aftrekbaar onder ‘gerichte vrijstellingen’.

Hiermee worden kosten bedoeld die ‘gemaakt worden voor cursussen (…) voor het onderhouden en verbeteren van de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het werk’.

5: Belastingvoordeel ZZP’ers en ondernemers.

Voor ZZP’ers en ondernemers zijn kosten voor coaching fiscaal ook gunstig. Wil je gecoacht worden om je bedrijf en jezelf naar een hoger plan te tillen? financieel en economisch te verbeteren en daardoor een steviger positie in de maatschappij krijgen? Dan geldt er of een drempel van 4500 euro of  kun je er voor kiezen om 73,5% van deze kosten af te trekken. Als die laatste keuze maakt, dan kun je daar bij de aangifte voor kiezen.

6: Outplacement.

Als je voor een outplacement in aanmerking komt dan zijn de kosten hiervoor voor 100% aftrekbaar voor je werkgever.

 

7: Ziektewet en re-integratie.

Voor mogelijke ondersteuning vanuit de UWV, kun je het beste kijken op www.uwv.nl

SchipperLifeCoaching werkt samen met 2 bedrijven die een Blik op Werk keurmerk  hebben en een traject kan bij hen ondergebracht worden. Kom kennis  maken dan kunnen we kijken wat jij nodig hebt, wat er mogelijk is en wat voor jou het beste werkt.

 

8: Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

In veel gevallen wordt een coachingstraject volledig vergoed als je ziek thuis zit en weer aan het werk wilt. Heb jij een arbeidsgeschiktheidsverzekering afgesloten? Overleg dan met de verzekeringsmaatschappij wat er mogelijk is voor je. SchipperlifeCoaching helpt je daar graag bij.

 

Belangrijk: Aan bovenstaande informatie over diverse mogelijkheden en fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Het is bedoeld als voorlichting. Informeer daarom altijd bij je belastingadviseur, werkgever of de belastingdienst. (www.belastingdienst.nl)